Workshop gedenksieraad (nr. 6)

Als je je dierbare in gedachten maar ook in tastbare vorm dichtbij je wil dragen, bieden wij de unieke mogelijkheid om zelf een as- of gedenksieraad te maken. Tijdens deze workshop maak je zelf een zilveren ring of hanger waarin een kleine hoeveelheid crematie-as verwerkt wordt.

We starten met het ontwerp van het sieraad. We geven hierbij uiteraard zo goed mogelijk vorm aan jouw wensen en ideeën. Omdat je het sieraad zelf maakt, wordt het een heel persoonlijk aandenken. Als het ontwerp gemaakt is beginnen we met het daadwerkelijk vervaardigen van de ring of hanger. Je maakt kennis met vele facetten van ons mooie vak, zoals zagen, vijlen, slijpen, solderen, polijsten en afwerken.  We maken een speciale behuizing voor de as die in het sieraad verwerkt wordt. Je mag deze werkzaamheden zo veel mogelijk zelf uitvoeren. Uiteraard bieden wij hulp en deskundige begeleiding.

Daarna brengen we de as in het sieraad en het afdichtingsplaatje wordt gesoldeerd. Daarna wordt het geheel afgewerkt, gepolijst, eventueel gematteerd en indien gewenst ook gegraveerd. Aan het einde van de dag zijn je gevoelens omgezet in een prachtig sieraad dat een mooie en blijvende herinnering zal vormen!

Het is ook mogelijk om de ring of hanger te maken met “oud” goud. Als dit sieraad aan de overledene heeft toebehoord maakt dat het sieraad nog unieker!

Tijdsduur: van 13.30 – 17.30
Prijs: € 155,- p.p.
Toeslag gebruik eigen goud: € 80.-

Neem contact met ons op voor de beschikbare data.