Workshop werken met eigen goud

Ben je in het bezit van één of meer gouden sieraden die je niet meer draagt? Vaak zijn sieraden verbonden met mooie herinneringen. Het is mogelijk om deze sieraden te verwerken in een nieuw zelf gemaakt sieraad, bijv. een ring of hanger. Hierbij kan het “oude” goud worden omgesmolten, maar indien gewenst is het ook mogelijk om een sieraad te veranderen en een gedeelte hiervan herkenbaar te laten in de nieuwe creatie.

We beginnen uiteraard met koffie of thee met iets lekkers erbij. Daarna bespreken we wat we die dag gaan doen. Aan de hand van het beschikbare materiaal en je eigen wensen en ideeën gaan we een ontwerp maken.

Je maakt kennis met vele facetten van het goudsmidsvak, zoals smelten, walsen, zagen, vijlen, slijpen, solderen, polijsten en afwerken. De deelnemers mogen deze werkzaamheden zo veel mogelijk zelf uitvoeren. Uiteraard bieden wij hulp en deskundige begeleiding.

Eventueel is het mogelijk om één of meer steentjes in het nieuwe sieraad te zetten, in sommige gevallen kunnen “oude” steentjes ook opnieuw worden gebruikt. Het nieuwe sieraad wordt netjes afgewerkt en mag, verpakt in een mooi doosje, met de trotse eigena(a)r(es) mee naar huis!

Tijdsduur: ongeveer 4 uur
Prijs: € 235.- p.p.
Prijs steentje: v.a. € 15.- p.st.

Deze workshop wordt gegeven in Numansdorp.

Bekijk beschikbare data